måndag 8 mars 2010

CC - Vad är det ?


Flera av bilderna på den här bloggen är märkta med CC vilket står för creative commons. Det är ett sätt att tala om hur man får använda digitala handlingar. En digital handling är bild, text, musik etc.

Alla bilder som du tar är automatiskt skyddade enligt lag. Bra kanske men samtidig stelbent och inte så smidigt om man vill sprida bilder och annat via nätet. Med creative commons visar du vad du vill så att alla vet vad som gäller.

Alla bilder på den här bloggen märkta med CC får du använda i stort fritt. Du ska dock ange namn vilket bilderna redan är märkta med. Se creative commons för mer information.

Det ska här också tilläggas att det finns många fler bilder än de som hamnar på här på bloggen. Är du nyfiken, kontakta slöjdhuset. Den är inga problem att ordna en kopia i hög upplösning. För visst vore det trevligt med en bild på dig själv eller ditt barn?

Creative Commons License
Bilder Blekinge Slöjdhus by Jim Gunnarsson and Kim Nilsson is licensed under a Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 Sweden License.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar